• image01
  • image02
  • image01
  • image01
  • image01

Stubasto voće sorte

sorta sadnice podloga sadnice vreme zrenja sadnice
Stubasta jabuka
Stubasta kruška
Stubasta trešnja
Stubasta kajsija
Stubasta višnja
Stubasta šljiva

Stubasto voće sadnice

U zadnjih nekoliko godina od kako se pojavilo stubasto i mini voce potraznja za njim je sve veca.Trenutno je najveca potraznja za vocne sadnice stubaste jabuke jer se najvise konzumira i ima je u najvise sorti (8 sorti).Posle stubaste jabuke najvise se sadi stubasta kruska.Stubastu krusku imamo u tri sorte(dve sorte su letnje a jedna sorta je zimska).Povecava se i potraznja za stubastom tresnjom,stubastom visnjom,stubastom kajsijom i stubastom sljivom.Njih imamo u jednoj sorti.Stubasto voce se najvise koristi i sadi u kucnim varijantama(dvoriste I basta).Zauzima malo prostora,sadi se blizu jedna od druge(0,5m-1m) i ne orezuje se.Stubaste i mini sadnice pored prelepih i preukusnih plodova koje daju mogu služiti i kao dekoracija.Imaju lep cvet a kasnije i lep plod koji privlaci i vizuelno i ukusom.U rasadniku Polis mozete naci sve vocne sadnice stubastog i mini voca po najpovoljnijim cenama.Kvalitet prodaje stubastog i mini voce je iskljucivo 1 klase.

Pročitaj više

Stubasto voće Rumeno vreteno

Stubasta jabuka,sorte,Rumeno vreteno je crvene boje,krupnog ploda i prelepog slatko-nakiselog ukusa.Plodovi su u proseku tezine oko 210 grama.Rađa veoma obilno,ali nikada ne prerodi.Sazreva početkom septembra.Podloga na kojoj se kalemi Rumeno vreteno je M-26.

Pročitaj više Zatvori

Stubasto voće Kraljica čardaša

Stubasta jabuka,sorte,Kraljica cardasa je crvene boje,srednje krupnog ploda koji je tezine oko 160 grama,jako je socna i nakiselog ukusa.Vreme zrenja Kraljice cardasa je druga polovina septembra meseca.Kraljica cardaca je sorta koja moze dugo da se lageruje(i do 6 meseci)Podloga na kojoj se kalemi Kraljica cardasa je M-26.

Pročitaj više Zatvori

Stubasto voće Smaragd

Stubasta jabuka,sorte,Smaragd je neobicne i atraktivne zelene boje,koja podseca na Greni Smit.Plodovi su srednje krupni tezine oko 160 grama i nakiselog ukusa.Vreme zrenja stubaste jabuke Smaragd je pocetak oktobra meseca.Podloga na kojoj se kalemi Smaragd je M-26.

Pročitaj više Zatvori

Stubasto voće Vesna

Stubasta jabuka,sorte,Vesna je slatko-nakisela.Plodovi su zelene osnovne boje i prelivena crvenom bojom oko 70%.Plodovi su jako krupni tezine oko 220 grama.Stubasta jabuka Vesna je karakteristična po veoma ranom periodu zrenja.Vreme zrenja Vesne je polovina avgusta meseca.Podloga na kojoj se kalemi stubasta jabuka Vesna je M-26.

Pročitaj više Zatvori

Stubasto voće Djerdan

Stubasta jabuka,sorte,Djerdan je zute boje i veoma atraktivnih plodova.Plodovi su nanizani kao djerdan na stablu.Stubasta jabuka Djerdan je slatko-nakiselog i odlicnog ukusa.Plod je srednje krupan tezine oko 160 grama.Vreme zrenja stubaste jabuke Djerdan je sredinom septembra.Podloga na kojoj se kalemi Djerdan je M-26.

Pročitaj više Zatvori

Stubasto voće Bolero

Stubasta jabuka,sorte,Bolero je blistavo zelene boje i ima veoma ukusne plodove.Plodovi kod stubaste jabuke Bolero su srednje krupni tezine oko 170 grama.Vreme zrenja stubaste jabuke Bolero je pocetak septembra meseca.Podloga na kojoj se kalemi Bolero je M-26.

Pročitaj više Zatvori

Stubasto voće Flamengo

Stubasta jabuka,sorte,Flamengo je tamno-crvene boje,veoma ukusnih plodova koji su ujedno i jako dekorativni.Stubasta jabuka Flamengo moze dugo da se lageruje.Vreme zrenja Flamenga je kraj septembra meseca.Podloga na kojoj se kalemi stubasta jabuka,sorte,Flamengo je M-26.

Pročitaj više Zatvori

Stubasto voće Safir

Stubasta kruska ,sorte,Safir je veoma dekorativna.Letnja je sorta a plodovi su sočni,žute boje,preliveni blagim rumenilom.Vreme zrenja stubaste kruske Safir je krajem avgusta.Raste u visinu od 2,5 m-3m.Sadi se na rastojanju od 50-100 cm.Ako se sadi u posude, onda moraju biti bar 35 cm u prečniku.Podloga na kojoj se kalemi stubasta kruska sorte Safir je dunja BA-29.

Pročitaj više Zatvori

Stubasto voće Dekor

Stubasta kruska,sorte,Dekor je veoma atraktivna,stubastog rasta,crvenih plodova i crvenkastih listova.Vreme zrenja stubaste kruske Dekor je krajem avgusta meseca.Raste u visinu od 2,5m-3m a sadi se na rastojanju 50-100cm.Podloga na kojoj se kalemi stubasta kruska sorte Dekor je dunja BA-29.

Pročitaj više Zatvori

Stubasta trešnja

Stubasta tresnja je crvene boje a kada lepo sazri dobije i tamno crvenu boju.Plodovi kod stubaste tresnje su lepog ukusa,dosta krupne i lepog vizuelnog izgleda.Vreme zrenja stubaste tresnje je od 10-15 juna. Mogu se saditi na međusobnom razmaku od jednog i rednom razmaku od tri metara.Ovoj sorti trešnje ne trebaju oprašivači.Podloga na kojoj se kalemi stubasta tresnja je magriva.

Pročitaj više Zatvori

Stubasta kajsija

Stubasta kajsija je veoma interesantna voćna vrsta koja se može uspešno gajiti i na balkonima i u saksijama. Njihova glavna prednost je što su zbog svoje visine veoma pogodne za okućnice jer ne zauzimaju mnogo prostora a veoma su dekorativne. Vreme zrenja je polovina juna.Selekcija kajsuje kod koje je kruna kao stub,interesantna je za okućnice.Plod je srednje krupnoće sa jarko crvenom bojom.Sadi se sadnica od sadnice 0,5-1m.Podloga na kojoj se kalemi stubasta kajsija je dzanarika.

Pročitaj više Zatvori

Stubasta šljiva

Stubasta sljiva je veoma interesantna voćna vrsta koja se može uspešno gajiti i na balkonima i u saksijama. Njihova glavna prednost je što su zbog svoje visine veoma pogodne za okućnice jer ne zauzimaju mnogo prostora a veoma su dekorativne.Vreme zrenja je polovina avgusta meseca.Selekcija sljive kod koje je kruna kao stub,interesantna je za okućnice.Plod je srednje krupnoće prelepe plavkaste boje.Sadi se sadnica od sadnice 0,5-1m.Podloga na kojoj se kalemi stubasta sljiva je dzanarika.

Pročitaj više Zatvori

Stubasta višnja

Voćne sadnice stubaste višnje sazrevaju u julu.Plodovi su tamno crvene boje,sočnog ukusa,srednje veličine i radjaju redovno.Voćne sadnice se mogu saditi na međusobnom rastojanju od 0,5-1m i rednom razmaku od tri metara.Sadnice voća uspešno se gaje kako na otvorenim poljima tako i u saksijama. Stablo raste pravo sa vrlo malim bočnim grančicama.Podloga na kojoj se kalemi stubasta visnja je magriva.

Pročitaj više Zatvori
Vocne sadnice i lozni kalemovi po najpovoljnijim cenama. Ako poručite veće količine, tu smo da Vam odobrimo i DODATNI POPUST NA CENE SADNICA STUBASTOG VOĆA.
Za detaljnije informacije kontaktirajte nas.